Motorsport

Motorsport

Konkurrence spirit

I januar 1956, altså tre måneder efter sin præsentation, deltog DS 19 for første gang i det mest prestigefyldte rally. Selv om den kom ind på syvendepladsen i det generelle løb, fik den førstepladsen i kategorien for biler fra 1.300 til 2.000 cm3, og den fik den bedste placering blandt franske biler. Og de seks deltagende biler var alle med i opløbet.

En imponerende racer

I 1959 kom holdet Coltelloni, Alexandre og Desrosiers ID 19 ind på den generelle klassificerings førsteplads. Samme år vandt mærket fabrikanternes pokal. I løbet af de forskellige løb fulgte en hel række særligt beundringsværdige ærespladser.

Sejr i Monte Carlo

Odyssey-Competition_Rallye-de-Monte-Carlo-1963

I 1966 sejrede DS i version “21” fuldstændigt i Monaco takket være det finske hold Pauli Toivonen og Ensio Mikanders indsats. Selv om DS er en langtursbil, gør den sig også bemærket som en formidabel sportsbil!

Sébastien Loeb kører Rally Monte-Carlo i en DS 3 WRC

Odyssey_Competition-ds3

Med ni verdensmesterskaber og syv vundne rallyløb bag sig deltog Sébastien Loeb og Daniel Elena i en DS 3 WRC i Monte Carlo-Rallyet i åbningsløbet under verdensmesterskabet i 2015. Denne enkeltstående deltagelse i det mest prestigefyldte rally ledsagede lanceringen af DS-mærket.

DS mærket og VIRGIN RACING, samarbejde i Formula E verdensmesterskabet

Team Virgin Racing fra Formel E mesterserskabetkabet, støttet af Sir Richard Branson, og DS-mærket, repræsenteret af Yves Bonnefont, mærkets generaldirektør, annoncerede i juni 2015 deres partnerskab samt oprettelsen af Team DS Virgin Racing med virkning fra FIA Formel E’s 2015/2016-sæson.

Inden for dette nye partnerskab vil DS-mærket via Motorsport-holdet bibringe sin teknologiske ekspertise inden for forskning og udvikling af racerbiler. Målet tilknyttet strategien for dannelsen af Virgin Racing Engineering er at give DS Virgin Racing erfaring med racerløb og ekspertise inden for design og koordinering, hvilket vil gøre det muligt at konkurrere på allerhøjeste niveau og derved vinde mesterskaberne.
Yves Bonnefont, generaldirektør for DS-mærket, udtaler: “DS-mærkets engagement i Formel E-mesterskabet sammen med vores partner, Virgin Racing, passer perfekt til mærkets positionering. Vi deler helt og aldeles Formel E’s værdier: avantgarde-teknologi og at være tæt på tilskuerne. De erfaringer, vi vil høste takket være racerløbene, er nøglefaktorer for os for at kunne forbedre vores teknologi til direkte glæde for vores kunder.”