Teknologi til folket

Teknologi til folket

Teknologisk intelligens i kørslens tjeneste; effektiv og intuitiv betjeningsergonomi; opkoblingsmulighed i takt med den digitale verden; effektive og højtydende motortyper… Utroligt mange fordele karakteriserer nutidens DS’er, som er højteknologiske produkter!
Som en demonstration af mærkets innovative og opfindsomme tankegang har alle DS-modellerne de fordele, der skal til for at opfylde vores kunders forventninger inden for ydeevne, sikkerhed og velvære.

Stop and Start

Odyssey_Innovation_Stop-and-StartStop & Start-teknologien er en opfindelse, der ikke blot reducerer brændstofforbruget og CO2-udledningen, men også giver bedre komfort, hvad støjniveau angår. Stop & Start-teknologien gør det muligt at standse motoren, kort før og mens bilen holder stille (lyskurve, trafikpropper osv.), og den starter automatisk motoren igen, når man slipper bremsepedalen for at køre videre.

Active city break

DS 3 og DS 3 Cabrio indvier et nyt nødbremsesystem til bykørsel kaldet Active City Brake, hvilket gør det muligt at undgå sammenstød ved lav hastighed og giver en mere afslappet bykørsel. En laserføler med kort rækkevidde, anbragt øverst på forruden, registrerer forhindringer såsom en bil, der kører i samme retning eller holder stille. Op til 30 km/t identificerer den en eventuel risiko og kommunikerer direkte med bremsecomputeren, uden at føreren behøver røre ved bremsepedalen, så et sammenstød kan undgås, eller så konsekvenserne nedsættes på grund af lavere hastighed ved sammenstødet. Den automatiske nedbremsning kan medføre, at bilen standser helt, hvis situationen kræver det. I så fald holdes bilen midlertidigt i stilstand (i cirka 1,5 sekund), så føreren igen kan få kontrollen over bilen ved at træde på bremsepedalen. En automatisk funktion ved navn PREFILL, som føreren ikke behøver at være opmærksom på, opfylder det hydrauliske bremsesystem og nærmer bremseklodserne til tromlerne eller skiverne, før det eventuelt bliver nødvendigt at bremse, hvis systemet identificerer en mulig risiko.  Hvis situationen gør automatisk bremsning nødvendig, reagerer systemet derefter lynhurtigt (på få hundrededele af et millisekund).

Head-up display

Takket være denne indbyggede teknologi, der forener behagelighed og sikkerhed, bliver kørslen mere afslappet. Head up-displayet, der fås på DS 5, er en innovativ teknologi, der er taget fra jagerfly, og som giver føreren et klart udsyn under alle forhold. En særlig nyskabelse er head up-displayet i farver og med gennemsigtig baggrund i førerens umiddelbare synsfelt, hvor de væsentligste oplysninger om kørslen vises (hastighed, oplysninger om fartpilot/hastighedsbegrænser eller navigationshjælp).

AFIL

Odyssey_Innovation_AfilDen seneste generation af vejstribealarm (AFIL), som din DS-model er udstyret med, er mere forudsigende.  Overskridelser af vejbanen, der angives med en vibration i førersædet, registreres med et usynligt miniaturekamera, der er indbygget i sidespejlet, og en teknologi til genkendelse af de hvide striber baseret på digital billedbehandling. Denne teknologi er med til at reducere risikoen for ulykker på grund af døsighed bag rattet.

Nøglefri adgang og start

Odyssey_Innovation_ADMLEnkelhed og praktiske funktioner til at hjælpe dig i hverdagen! Bilen genkender føreren, når denne nærmer sig bilen, ved hjælp af funktionen nøglefri adgang og start. Føreren skal føre hånden bag et af håndtagene på fordørene for at aktivere åbning af dørene. For at starte bilen kræves der blot et let tryk på START-knappen.

Intelligent traction control

ODyssey_Innovation_ControleTractionSikrere kørsel og bedre styring af kørselsretningen!
Uanset vejens eller motorens type hjælper dette system, som er koblet sammen med ESP, under startfasen ved glat underlag; det optimerer vejgrebet og dermed køresikkerheden ved at begrænse hjulenes spin.

Blindvinkelalarm

Odysey_Innovation_SAMDet nyeste sikkerhedsudstyr til forbedret udsyn. En lysdiode bliver tændt i et af sidespejlene for at advare føreren om et køretøj eller en motorcykel i den blinde vinkel.