July 1, 2016

DS-MÆRKET PRÆSENTERER EN NY UDSTILLING PÅ DS WORLD PARIS: ‘DS & VAILLANTE, TO FRANSKE BRANDS’

DS-MÆRKET PRÆSENTERER EN NY UDSTILLING PÅ DS WORLD PARIS:  ‘DS & VAILLANTE, TO FRANSKE BRANDS’

Fra 10. juni til 3. september 2016 vil gæsterne på DS WORLD PARIS kunne udforske den originale udstilling “DS & Vaillante, to franske brands”.

Udstillingens tema er de forbindelser, der har knyttet de to brands sammen i næsten 60 år. Gæsterne vil kunne få alt at vide om den spændende historie om Mark Breton (senere udgivet i Danmark under seriens oprindelige navn, Michel Vaillant) og hans kreatører, Jean og Philippe Graton, og tilblivelsen af Renaissance, det nye Mark Breton-album med eventyr udgivet af Éditions Dupuis.

Der vil også være udstillet en historisk DS, der bringer minderne frem om Mark Bretons start som racerkører, og DSV-01, DS Virgin Racing teams 100 % elektriske enpersons-bil, der for tiden deltager i FIA formel E-mesterskabet. I sit nye album er det denne bil, Mark Breton er oppe imod i racerløbet 2016 Paris ePrix.

Det nye album vil udelukkende blive solgt på DS World Paris fra og med den 10. juni 2016 indtil den officielle udgivelsesdato den 17. juni.

 

“Selv om den ene er reel og den anden opdigtet, er DS og Vaillante/Mark Breton trods alt to nært sammenknyttede brands, der har gjort indtryk på historien,” udtaler Julien Faux, direktør for DS World Paris. “I dag har de endnu en gang fundet sammen i det nye album med Mark Breton-eventyr – en ideel lejlighed til at udstille næsten 60 års historie for offentligheden.”

DS & VAILLANTE: UDSTILLING AF TO FRANSKE BRANDS , EN HISTORIE, DER STADIG FORTSÆTTER

Udstillingens tema er forbindelserne mellem to franske bilmærker: DS og Vaillante – mærket skabt i 1957 af Jean Graton til hans tegneserie Mark Breton. De to mærkers veje har krydset hinanden flere gange i de sidste 60 år. Udstillingen hensætter gæsterne i en unik verden, hvor det reelle og opdigtede mødes. På hver af DS World Paris’ etager vil gæsterne opdage mere om, hvordan DS altid har været en del af Mark Bretons eventyr.

I underetagen udstilles alle de uddrag fra albummene, hvori DS-biler optræder ved siden af Vaillante-biler, for eksempel på vejen i albummet Natruten eller på racerbanen i bogen 5 piger kører med.

I stueetagen er Jean Graton og hans DS i rampelyset ved siden af Jean Gratons kunstneriske arbejde, herunder et af hans oprindelige storyboards.

På første sal fokuseres der på det nye album med Mark Bretons eventyr, Renaissance, og formel E, det 21. århundredes motorsportskonkurrence. På første sal finder man også DSV-01, DS Virgin Racing teams 100 % elektriske enpersons-bil, der deltager i FIA formel E-mesterskabet. Det er imod en sådan bil, Mark Breton kører racerløb i den nye episode.

Som Philippe Graton, Jeans søn og den nuværende tegneserieforfatter til Mark Breton, siger: “Gennem kombinationen af det reelle og det opdigtede er denne udstilling helt og aldeles original, og forbindelserne mellem de to brands er fascinerende. DS og Vaillante er nutidige og har dristighed, styling-elegance, teknologisk innovation og ekspertise på fransk facon tilfælles”.

ALBUMMET RENAISSANCE OG MARK BRETON-TEGNESERIESTRIBER’ I EN EKSKLUSIV FORPREMIERE

Albummet Renaissance vil udelukkende blive solgt på DS World Paris før Éditions Dupuis’ officielle udgivelsesdato den 17. juni i Frankrig, Belgien, Schweiz, Holland og Canada.

Albummet, der er femte episode af den nye sæson, bringer læserne ind midt i FIA formel E-mesterskabet. Ud over Mark Breton vil læserne blandt andet møde medlemmerne af DS Performance, DS-mærkets motorsportsdivision, som arbejder på at udvikle DSV-01, DS Virgin Racing teamets racerbil.

Renaissance-albummet vil koste 15,50 €.

Fire ’Mark Breton-tegneseriestriber’ (tegninger i stort format) vil også være til salg, så længe udstillingen varer. Disse originale, nutidige illustrationer hædrer Jean Graton’s arbejde.