January 29, 2015

29. JANUAR 2015 : START PÅ JUBILÆUMSÅRET MED TRE IKONER I MONTE-CARLO

29. JANUAR 2015 : START PÅ JUBILÆUMSÅRET MED TRE IKONER I MONTE-CARLO

Starten på 60-året for den historiske DS markeres med tilstedeværelsen af tre ikoner i Monte-Carlo: den historiske DS, DS 3 WRC og Sébastien Loeb.

den historiske DS, DS 3 WRC og Sébastien Loeb

De to sidstnævnte har netop kørt WRC, hvor Rally Monte Carlo var det første i WRC-sæsonens kalender, og den historiske DS er med i Rallye Monte-Carlo Historique 2015, som køres frem til onsdag den 4. februar.

Den historiske DS, en DS 19, havde verdenspremiere i oktober 1955 på Biludstillingen i Paris. Den vakte en kolossal opsigt, og på den første udstillingsdag blev der solgt 12.000 styk. I løbet af jubilæumsåret finder en række aktiviteter sted, som ud over 60-året for den historiske model markerer, at DS nu er etableret som et selvstændigt mærke.

I WRC er Citroën Total Abu Dhabi WRT teamets DS 3 WRC dekoreret med tallet 60 på siderne, og den ni-dobbelte verdensmester Sébastien Loeb & Daniel Elena kørte med som ”gæst” ved årets første løb.

I Rally Monte-Carlo Historique deltager bl.a. en DS 21 med nummer 21 fra 1966 med Bob Neyret bag rattet, som starter i løbet fra Reims. Starten på løbet går jo fra fem byer: København, Glasgow, Reims, Barcelona og Torino.