September 14, 2018

DS AUTOMOBILES LØFTER SLØRET FOR MERE FRANSK FINESSE MED DEN NYE OG AVANTGARDE DS 3 CROSSBACK

DS AUTOMOBILES LØFTER SLØRET FOR MERE FRANSK FINESSE MED DEN NYE OG AVANTGARDE DS 3 CROSSBACK

Kun lige er DS lanceret som selvstændigt mærke i Danmark med den første model, DS 7 CROSSBACK, før DS igen vifter med det franske flag og viser endnu en skønhed frem. Men avantgarde er ikke bare øjnefaldne skønhed, det er mønsterbrydende på flere niveauer. DS 3 CROSSBACK, der er en kompakt SUV, tilbyder ikke alene køreglæde med raffinerede forbrændingsmotorer men kommer også i en attraktiv 100% elektrisk version. DS viser dermed allerede nu muskler og at det nye premium-mærke, der trods den klare strategi om at alle modeller skal findes i en elektrisk version, ikke vil gå på kompromis med design, elegance og raffinement.

DS Automobiles, der er PSA-koncernens premium-brand, er et mærke funderet på stærke ideer om at gøre op med konventionerne og integrere fransk knowhow om finesse og kvalitetsprodukter ind i bilernes verden. DS 3 CROSSBACK er den anden model fra det selvstændige bilmærke, og den nye B-segment model rammer klokkerent ind i den stigende efterspørgsel efter moderne SUV-biler. Men på klassisk fransk manér ikke uden at gøre væsen af sig. Den nye model vises i dag, den 13. september, for første gang for pressen i Paris. Mens den officielle verdenspremiere finder sted, ligeledes i mærkets fødeby, til Paris Motor Show om under en måned.

Den nye DS 3 CROSSBACK er indbegrebet af fransk avantgarde, der udfordrer de eksisterende regler og hæver standarden, hvilket kommer til udtryk i kombinationen af udsøgte materialer, fine håndværksmæssige detaljer og teknologiske innovationer. Denne elegante model tiltrækker de visionære, de ekstraordinære og de passionerede tilhængere af nyeste tendenser, dem der elsker mode og raffinement…kort sagt – kunder der søger nye og unikke sanseoplevelser. DS 3 CROSSBACK symboliserer således DS Automobiles fremtid – et visionært brand

02-DS-ConvertImage

DS 3 CROSSBACK vil ikke lade sig begrænse og går benhårdt efter det ambitiøse mål, at være den bedste i klassen. Den er bilen, som stråler og lyser op hvad enten den kører som en smidig bybil eller ud i de åbne vidder på de længere ture. Usynlige tætningslister, integrerede dørhåndtag* der automatisk skubbes ud når bilen nærmes med nøglen og den specielt designede siderude gør, at den nemt genkendelige kompakte SUV adskiller sig fra mængden. Allerede fra første øjekast signalerer den stil og selvsikkerhed på de store hjul (690 mm, 18’’) og med den ekstra frihøjde. Trods den kompakte størrelse står de muskuløse former frem og giver karakter til både fronten med den iøjnefaldende DS grill samt til bagenden med de smarte hich-tech DS-signatur baglygter. På bagenden pryder også CROSSBACK-efternavnet, der understreger bilens relation til SUV segmentet. DS 3 CROSSBACK er til dem, der ikke vil gå på kompromis, som nu endelig kan få både 100% stil og karisma kombineret med100% high-tech. Takket være en helt nyudviklet platform – CMP (Common Modular Platform) er det muligt at bygge en fuldkommen elektrisk drevet bil uden at give afkald på hverken rummelighed i kabinen, vigtig baggageplads eller en attraktiv styling. Ligeledes tilbyder denne nyhed innovative features hidtil kun forbeholdt de allerøverste og segmenter.

Bryder med konventionerne

DS Automobiles skal ikke bare være PSA-koncernens interne firstmover. DS 3 CROSSBACK skal løfte niveauet generelt i det kompakte SUV-segment. Den nye model sætter nye standarder inden for køre-komfort startende med de dejligt omfavnende dobbelt-polstrede sæder med det nyudviklede skum, der giver optimal støtte og siddekomfort men trumfer med massage og elektrisk justering. Den nyudviklede lydisolering med tykkere dørpaneler, tykkere glasruder og en akustisk forrude tillader enten komplet ro eller uforstyrret opmærksomhed til lyden fra audiosystemet. ELECTRA®*, som er leveret af den franske samarbejdspartner Focal, er specielt designet til bilen med 12 højtalere strategisk placeret i kabinen for at give den optimale lyd.

MOSA-21
Teknologien er naturligvis flyttet ind. Et moderne og intuitivt digitalt instrumentbord, der kan tilpasses føreren, viser de ønskede informationer, mens den 10,3” store infotainment-skærm (største i klassen) nemt parres med smartphones og navigation. Men det stopper ikke her. Smart er ofte ordet brugt, når nye teknologier letter adgang eller gør hverdagen nemmere. Dette er også tilfældet her. DS SMART ACCESS funktionen kan via MyDS appen åbne og endda starte bilen. Det gør det muligt at give adgang til bilen uden brug af nøglen.

08-DS

Avantgarde med sikkerhed

Sikkerhed er en naturlig del af udviklingen af en ny model, men nu ikke længere blot selve konstruktionen af bilen, der på alle måder her er optimeret for bedst muligt at beskytte dens passagerer. Med 8 airbags og et stort udvalg af aktive systemer, der går udover hvad der er forventet af en bil med 5 Euro NCAP stjerner, er man godt hjulpet i DS 3 CROSSBACK. Men sikkerhed handler også om at passe godt på medtrafikanterne. Det nye radarsystem, der kan genkende cyklister og fodgængere selv ved natkørsel udvider mulighederne for at forhindre påkørsler. Disse systemer, der er et skridt på vejen i forhold til selvkørende biler, giver ved brug af både radar og kamera flere fordele. DS DRIVE ASSIST, gør at bilen selv kan tilpasse afstande og placering på vejen, hvilket giver forbedret ro og overskud til at nyde kørslen – selv i kø-kørsel.

16_DS_DRIVE_ASSIST

En stor del af køreglæde og komfort er at føle sig godt tilpas og tryg i bilen. Føle sig ubekymret og tilfreds. Med et helt nyudviklet system kaldet DS MATRIX LED VISION* giver den nye DS 3 CROSSBACK den optimale lyskegle, der automatisk tilpasses forholdene og evt. øvrige trafikanter. Dette system tager køreglæde og sikkerhed på et hidtil uset niveau i denne bilklasse.

03-DS2

Når et elektrisk valg ikke behøver være fravalg på design

100% elektrisk, benzin eller diesel – valget er frit. Endelig findes fleksibiliteten i valgfrihed uden det normale trade-off i styling eller lækre features. Med DS 3 CROSSBACK E-TENSE kan drømmen om en stilren elektrisk bil blive en realitet. Denne nye elektriske bil med den avancerede teknologi gør det endeligt muligt at kombinere lækkert design og innovative egenskaber uden at gå på kompromis med hverken plads eller performance.
Det elektriske system i DS 3 CROSSBACK E-TENSE består af:

 • En elektrisk motor med 100 kW/136 hk
 • Et 50kWh litium-ion batteri placeret under gulvet
 •  Et regenererende system på nedbremsning
 • Et opladningssystem tilpasset alle pt. tilgængelige opladningsløsninger
 • En nyudviklet varmepumpe til temperaturregulering i kabinen

Et højtydende system med:

 • Rækkevidde på mere end 300 km målt i WLTP og 450 km i NEDC
 • Op til 20% regenererende energi fra opbremsninger i byen
 • Moment på 260 Nm
 • 0 to 50km/t på 3.3 sek. og 0 to 100km/t på 8.7 sekunder
 • 4 timers lade-tid til en fuld opladning med en 11kW lader eller 80% opladet på bare 30 minutter med en 100kW oplader (9 km per min)

*Vejledende data indtil endelige godkendelser foreligger.

Den nye kompakte DS er den fødte by-bil, men befinder sig lige så gerne og naturligt på de længere stræk. Det er den første model, der kommer med den seneste opgraderede version af benzinmotoren PureTech 155 hk med den 8 trins automatgearkasse. Desuden kommer den med 2 andre benzinmotorer med hhv. 100 og 130 hk. (Euro 6.3) Den sidstnævnte i øvrigt nyligt kåret som Årets Motor (Engine of the Year) for 4 år i træk. Dertil kommer 2 dieselmotorer ligeledes med hhv. 100 og 130 hk

Post-production : Astuce Productions

DS er kendt for en særlig evne til øje for detaljen og denne DS 3 CROSSBACK er ingen undtagelse her. Denne omhyggelige tilgang er synlig overalt og med en masse innovationer forklaret lidt bedre herunder:

 • DS MATRIX LED VISION system – ser godt ud og giver godt udsyn
 • USYNLIGE HÅNDTAG – elegante integrerede dørhåndtag der skubbes ud ved brug
 • DS DRIVE ASSIST skridtet mod selvkørende
 • DS PARK PILOT når parkering bliver en leg
 • ACTIVE SAFETY BRAKE det nye nødbremsesystem der passer på fodgængere, selv om natten

DS MATRIX LED VISION*: giver den nye DS 3 CROSSBACK mulighed for at beholde det lange lys på og dermed det gode udsyn – men uden at blænde evt. andre trafikanter. Lyskeglen er inddelt i 15 identiske segmenter, der ved hjælp af kameraet placeret øverst i forruden, automatisk aktiveres eller deaktiveres afhængigt af, hvor bilen er placeret i forhold til evt. mod- eller forankørende. Det betyder, at man hele tiden får den mest optimale lyskegle til køreforholdene og endda automatisk tilpasset om man køre i by eller landområder. Dette system tager køreglæde og sikkerhed på et hidtil uset niveau i denne bilklasse.

USYNLIGE HÅNDTAG* er både elegante og moderne. De integrerede dørhåndtag havde premiere i starten af sommeren på DS X E-Tense Dream-Car, og denne eksklusive teknologi er ny i dette segment. Princippet er dog ret enkelt: dørhåndtagene er tilgængelige, når det kræves. Resten af tiden, er de “foldet ind” og pænt integreret i køretøjets sider. Men kombineret med nøglefri adgang og start, så bliver det rigtig smart, da bilen automatisk låser dørene op og skubber de fire håndtag ud – klar til brug, så snart nøgleholderen kommer inden for en radius af 1,5 meter. Ligeledes trækkes alle dørhåndtag ind og køretøjet låser igen, når nøglen bliver bragt væk.

DS DRIVE ASSIST er funktionen der hjælper føreren holde både den optimale afstand til den forankørende bil samt den optimale placering på vejen ved hastigheder op til 180 km/t afhængigt af de gældende regler. Dette kan tilpasses individuelle valg og vaner med de forskellige indstillinger. Især ved kø-kørsel eller længere stræk på motorvejen kan dette system være det ekstra og opmærksomme blik, der giver en afslappende men sikker køretur.

DS PARK PILOT gør endelig parkering i byen til en leg. Systemet kan selv regne ud om en p-plads, der passeres med helt op til 30 km/t, er passende. Ved hjælp af bilens touch screen vælges baglæns- eller parallelparkering, dernæst er det bare at give bilen besked om at parkere – og vupti, så er der parkeret.

DS SMART ACCESS er en nyttig hjælper i dagligdagen, der ikke bare kan give adgang men også starte bilen via MyDS appen. Denne nyhed giver stor frihed og mulighed for at give op til 5 forskellige adgange til bilen enten ubegrænset eller i en tidsbegrænset periode. Ved brug af bluetooth-teknologi kan systemet bruges uden GSM netværk, hvilket gør det unikt på markedet.

ACTIVE SAFETY BRAKE overvåger ved hjælp af den nyudviklede radar området foran bilen. Nødbremsesystemet identificerer holdende biler samt biler kørende i samme retning. Ligeledes kan den identificere cykelister i samme vejbane. Men som noget helt nyt, kan systemet også identificere fodgængere hvad enten det er nat eller dag – et stort gennembrud for fodgænger-sikkerhed. I tilfælde af at bilen kommer faretruende tæt på en forhindring giver systemet først en visuel advarsel efterfulgt af en armerende lyd. Hvis føreren fortsat er passiv vil nødbremsen aktiveres. Afhængigt af hastigheden vil systemet enten aktivere bremserne for at forhindre kontakt eller for at sænke farten så meget som det nu er nødvendigt. Systemet aktiveres automatisk ved hastigheder mellem 5 og 140 km/t.

09-DS

Denne nye og chic DS 3 CROSSBACK vil med det raffinerede look og high-tech styling adskille sig fra konkurrenterne. Bygget i Poissy bare 30 km fra Paris er den født til at tage kampen op mod konventionerne. Trods dens kompakte størrelse er den modig og selvsikker nok til at vise, at den vil være nummer 1 i klassen.