Formel E: Tilbageblik på højdepunkterne i sæson 9
Formel E sæson 9
En sejr, podiepladser og brugbare erfaringer til DS Automobiles
Paris, 2. august 2023
Tredje generation af Formel E blev i år præget af et løb fuld af drejninger. Ved afslutningen af ​​disse 16 runder samlede DS Automobiles og partneren PENSKE AUTOSPORT tre podiepladser (inklusiv en sejr) og en pole position.

ABB FIA Formel E World Championship afsluttede sin niende sæson den 30. juli på ExCeL-banen i London. Med en central periode, hvor tredje generation enkeltsæders (Gen3) trådte ind i konkurrencen, etablerede sæson 9 sig som en af ​​de mest intense siden skabelsen af ​​den elektriske serie.

I løbet af de syv måneders konkurrence var der for DS PENSKE løb, der ikke levede op til målsætningerne, men holdet fik også gode resultater, især takket være Jean-Eric Vergnes gode præstationer.

Med sin DS E-TENSE FE23 opnåede den dobbelte Formel E-mester en sejr i Hyderabad (Indien), derefter en andenplads i Cape Town (Sydafrika) og endelig en tredjeplads i Berlin (Tyskland). Derudover tog verdensmesteren fra 2022 Stoffel Vandoorne en god pole position i São Paulo (Brasilien). En track record som gør det muligt for DS PENSKE i år at indtage en femteplads i holdenes mesterskab.

Ser vi på rangeringen af ​​drivlinjer, er DS Automobiles placeret på tredjepladsen blandt de syv producenter, der er tilmeldt sæson 9. Et opmuntrende resultat i betragtning af konkurrenceniveauet, der stadig er højt i FE.

DS Automobiles' engagement i Formel E i tal:

105 Grand Prix'er

4 mesterskaber

16 sejre

47 podiepladser

22 pole positioner

Efter tre podiepladser og med brugbare erfaringer fra vanskelige løb, forbereder DS Automobiles sig allerede på at vende tilbage til Formel E-løbene. Som indehaver af en dobbelt titel i 2019 og 2020, vil premiumproducenten i ​​Stellantis-gruppen vende tilbage med stor konkurrenceevne fra sæson 10!