March 15, 2017

LANCERING AF DEN NYE SUV DS 7 CROSSBACK

LANCERING AF DEN NYE SUV DS 7 CROSSBACK

DS 7 Crossback, den nye SUV fra DS, var uden tvivl showets stjerne på DS-standen til dette års biludstilling i Genève. På standen fornemmede man tydeligt den raffinerede og stilsikre franske historie, der kom til udtryk med lækre og nøje udvalgte materialer i mørke, eksklusive nuancer.

Samtidig gav standen en klar vished om, at DS er meget mere end skarpt design; nemlig også en verden af innovative teknologier, hvilket mærket slog fast med en fuldskala-oplevelse af den nye hybrid-undervogn, E-Tense, samt motorsports-satsningen. DSV-02, der er den fuld-elektriske DS Virgin formel-racer, der deltager i motorsportens miljørigtige disciplin Formel E

DS-mærket fik sin genfødsel for 2 år siden netop på biludstillingen i Geneve, hvorfor DS har valgt at bruge netop denne udstilling til at vise de store skridt, der er sket med mærket på de år.

42162.254

“Vi lancerede DS-mærket for 2 år siden på Geneva International Motor Show. I år valgte vi denne specielle event til verdenspremieren på den nye DS 7 Crossback, vores SUV, og den første i anden række af vores DS-modeller. Med sit raffinerede design og avancerede, innovative systemer, der sikrer høj sikkerhed, ”peace of mind” og lækker komfort forener bilen fransk design i luksus-segmentet med fremtidens teknologi i et avantgarde køretøj” udtalte Yves Bonnefont, der er CEO for DS mærket, i forbindelse med udstillingen i GEneve.

På sin første offentlige optræden var DS 7 Crossback indhyllet i Byzantin guldmaling for at forædle den muskuløse og sensuelle styling, samt give de besøgende et godt billede af denne skønheds store personlighed og karismatiske design.

Den nye DS 7 Crossbacks lygte-signatur giver øjeblikkelig genkendelighed og gør bilen til sin helt egen – dag og nat, foran og bagtil. Med lygter, der ligner facetterede juveler, udsender bilens aktive LED Vision-forlygter et eksklusivt lilla lys, når DS 7 Crossback låses op, før lygterne gradvis drejer 180°. Denne nærmest hypnotiske, visuelle effekt vidner om mærkets stil og originalitet.

Lygter_1200x460

Ud over det karismatiske design er DS 7 Crossback et koncentrat af innovationer, der forbedrer sikkerheden, giver ”peace of mind” bag rattet samt komfort for såvel føreren som passagererne med:

 • DS Connected Pilot, et skridt nærmere autonom kørsel
 • DS Park Pilot, til automatisk parkering
 • DS Driver Attention Assist, der opdager tegn på uopmærksomhed og træthed
 • DS Night Vision, der, med infrarødt lys, hjælper med at se om natten (op til 100 m)
 • DS Active LED Vision, hvor lyskeglen tilpasser sig til vejforhold og køretøjets hastighed
 • DS Active Scan Suspension, det supersmarte affjedringssystem, der bruger et kamera til at identificere og forudse bump og ujævnheder i vejen for at kunne tilpasse støddæmperne og dermed give en optimal affjedring og komfort.

DS 7 Crossback kommer med en bred vifte af motorer, herunder tre benzin- og to BlueHDi dieselmotorer, alle med generøse kræfter, drejningsmoment og effektivitet for ekstra fornøjelse og dynamisk køreglæde. Bilen præsenteres ligeledes med en ny generation ottetrins- automatgearkasse, EAT8, i 2019-lanceringen af E-Tense, den kommende plug-in hybrid fra DS.

I den eksklusive variant, vist på udstillingen i Geneve, springer et ultra-elegant B.R.M. R180-ur op, når bilen starter, – i farver matchende det stilsikre interiør-design.

Ur_Focal

For en meget moderne køreoplevelse er der også fokus på teknologi inde i kabinen med hele to 12-tommer skærme: Den første til styring af navigation samt hele multimedia-systemet. Den anden er en personaliseret skærm, dedikeret til det digitale instrumentpanel. Til DS 7 CROSSBACK har DS – sammen med franske FOCAL®, den førende i professionel akustik og hi-fi – valgt et eksklusivt system, bestående af 14 højttalere med nøje udvalgte placeringer rundt omkring i kabinen for størst mulig lydoplevelse og til glæde for såvel føreren som passagererne

Indvendigt

E-TENSE – avanceret HIGH PERFORMANCE-teknologi

“På DS er vi konstant motiveret af søgen efter effektivitet og ydeevne. For et år siden i Genève præsenterede vi en højtydende elektrisk bil. I år præsenterede vi en plug-in hybrid, “E-TENSE”, – et system, som vi kommer til at se i DS 7 Crossback i 2019. At mærket er engageret i højtydende hybrid- og elbiler ses på DSV-02, vores fuld-elektriske Formel E-bil, der konkurrerer i FIA Formula E-mesterskabet.” – Yves Bonnefont.

Den højtydende hybrid E-TENSE kan prale af ikke mindre end 300 hk, firhjulstræk og en rækkevidde på 60 km på ren el*. Konstruktionen består af:

 • en 200 hk benzinmotor
 • to elektriske motorer, en for og en bag. Den ekstra strøm, leveret af de to elektriske motorer, giver 80 kW fra hver og op til 90 kW samlet til benzinmotoren, hvilket løber op i en samlet effekt på ikke mindre end 300 hk
 • en elektrisk, automatisk 8-trins-gearkasse
 • et kompakt lithium-ion batteri med en ydeevne på 90 kW smart, placeret under 2. sæderække
 • en elektrisk bagaksel giver 4WD med et drejningsmoment på 450 Nm, hvilket sikrer styrke, fleksibilitet og lydhørhed samt uovertrufne køreegenskaber.

Konstruktionen giver en masse fordele, bl.a. er gulvet næsten fladt i 2.sæderække – en vigtig fordel med hensyn til pladsoptimering. Batteriet kan hurtig-oplades på under 2,5 time, takket være 6,6 kW oplader. Men teknologien gør, at batteriet også genoplades, når bilen decelererer eller via forbrændingsmotoren, når bilen kører.