May 3, 2021

Frustrerende weekend i Valencia for DS TECHEETAH

Frustrerende weekend i Valencia for DS TECHEETAH

DS TECHEETAH scorede nogle vigtige point i Valencia på trods af en frustrerende racer weekend på den spanske bane.

Valencia-weekenden var intens og blandede håb og frustration for DS Automobiles. António Félix da Costa dominerede 1. runde, men blev frataget en lovet sejr på grund af løbsdirektørens beslutninger. Den portugisiske kører blev også straffet i det andet løb, mens han sigtede mod at slutte i top ti. Heldigvis for DS TECHEETAH scorede Jean-Éric Vergne og hans DS E-TENSE FE21 vigtige point på begge runder ved at slutte som 9. og 7. på det spanske spor.

VALENCIA CIRCUIT RICARDO TORMO, SPAIN - APRIL 25: Jean-Eric Vergne (FRA), DS Techeetah, DS E-Tense FE21, leads Sebastien Buemi (CHE), Nissan e.Dams, Nissan IMO2, and Rene Rast (DEU), Audi Sport ABT Schaeffler, Audi e-tron FE07 during the Valencia E-Prix II at Valencia Circuit Ricardo Tormo on Sunday April 25, 2021 in Valencia, Spain. (Photo by Alastair Staley / LAT Images)

Runde 5, lørdag d. 24. april.

Det var en frustrerende lørdag eftermiddag i Valencia for DS TEECHETAH. Startende fra pole position, mestrede Da Costa alt i denne 5. runde af ABB FIA Formula World Championship, men han så sin lovede sejr forsvinde i den sidste omgang. De mange energireduktioner, der blev udløst af løbsdirektøren, overraskede mange kørere, og Da Costa havde for lidt energi til at afslutte løbet og måtte sænke farten for at kunne krydse målstregen som den syvende. Med en diskvalifikation efter løbet for overforbrug af energi sluttede Da Costa’s dag i den modsatte ende af, hvor den var startet. Vergne kom uskadt ud af et begivenhedsrigt løb ved at indtage en 9. plads, mens han startede fra plads 12.

Runde 6, søndag d. 25. april.

På sin 31 års fødselsdag startede Jean-Éric Vergne fra plads 7, og han krydsede målstregen på samme plads i slutningen af ​​løbet og scorede vigtige point for DS TECHEETAH. António Félix Da Costa, der kvalificerede sig som den 12., havde som mål at ende i top ti, men en drive-through-straf for forkert brug af hans andet angreb satte ham ud af spillet om pointene.

Efter denne frustrerende spanske weekend for DS TECHEETAH, vil ABB FIA Formel E verdensmesterskabet nu tage til Monaco for den 7. runde. Den eneste single E-Prix i sæsonen er planlagt den 8. maj i Fyrstendømmet, og man vil for første gang se Formel E køre en længere version af den ikoniske gadebane end den har gjort i tidligere år.