DS X E-TENSE

DS X E-TENSE

VORES DRØM FOR 2035. En bil, der er "let som en fjer"og "stille som et vindpust", skabt af visionære designere til passionerede bilentusiaster.

DS X E-TENSE ER ASYMMETRISK

Forestillingen om en bil i 2035 førte DS Automobiles til at skabe en asymmetrisk, 3-sædet konceptbil, baseret på en unik kombination af to biler i én, hvor føreren til enhver tid kan vælge den bedst egnede køremåde.

59071.252

Nye teknologier sikrer, at karrosseriet finder tilbage til sin oprindelige form efter en kollision, og udformningen af kølergitteret og DS X E-TENSEs køleegenskaber tilpasses førerens kørsel. Via DS LIGHT VEIL lysgardinerne kan lysstyrken tilpasses ud fra passagerernes, bilens og omgivelsernes ønsker og behov.

59069.252

OPFINDSOMME TEKNOLOGIER TECHNOLOGIES

De to elmotorer placeret ved forhjulene er drivkraften bag DS X E-TENSE, og de sikrer en enestående reaktionsevne. På vejene er den maksimale ydelse 400 kW (540 hk), men den kan komme helt op på 1.000 kW (1.360 hk) i “banekørsels-mode”, hvor føreren kan nyde den avancerede undervogn, der er udviklet af DS Performance, som er det tekniske team bag Formel E programmet. Chassiset af kulfiber hviler på innovative fjedre og torsionsstænger, mens trækkraft, vejgreb og deceleration styres af et avanceret, aktivt system, konstrueret til at optimere ydelsen, uanset typen af underlag.

.

EN HELT NY OPLEVELSE

59054.252

Der er adgang til cockpittet via en kulfiber-/læderbeklædt dør, der åbnes opad. Øjnene falder straks på det pyramideformede førersæde, der tilpasser sig perfekt til føreren, på samme måde som de omsluttende sæder, vi kender fra motorsportens verden. Og rattet, der altid har været et symbol på passionen for biler, består af en fristende kombination af læder, træ og metal. Det to-tonede læder i farverne Millenium blå og marineblå fuldendes af DS’s karakteristiske punktstikninger. Når føreren sætter sig ind i cockpittet, lover disse detaljer alene en unik oplevelse, og giver et adrenalin-kick, endnu før bilen startes.

EN BESKYTTENDE KOKON

Åbn “mågevinge” døren og sæt dig ind i bilens højre side, der er som en kokon. Her bliver føreren passager – alene, eller med selskab af en ekstra passager. Det asymmetriske design giver mulighed for forskellige typer rum under det klare glastag, hvor passageren sidder i en “sanseboble”, i et omsluttende, ventileret sæde med massagefunktion, der strækker sig bagud som en fuglevinge, omkranset af et fjermotiv på den øvre del af ryglænet. Når den selvkørende funktion er aktiveret, bliver det en oplevelse ud over det sædvanlige, hvor helt andre sanser kommer i spil. Kabinen bliver til en akustisk boble, dedikeret til musikglæde, signeret af FOCAL. Instrumentbordet får en ny funktion som skaber af et musikalsk flow: Lydstråler, der justeres i real-tid, følger lytteren og tilpasser sig hver eneste af hans/hendes bevægelser.