KAMPEN MOD DEN GLOBALE OPVARMNING: DS AUTOMOBILES ER EUROPAS FØRENDE MULTI-ENERGI PREMIUM BRAND

Paris, 7. juli 2020

Strategien for elektrificering, der blev lagt ved brandets lancering i 2015, har medført, at DS Automobiles allerede nu er førende i multi-energi premium-klassen med den laveste CO2-emission i Europa. Baseret på den 100% elektriske DS 3 CROSSBACK E-TENSE og plug-in hybridmodellen DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 med 300 hk og 4-hjulstræk, kan DS Automobiles fremvise en gennemsnitligt CO2 emissionstal på under 80 g/km i løbet af første halvår af 2020.

DS 7 crossback personbil

Med erfaringerne fra Formel E, hvor DS TECHEETAH og Jean-Éric Vergne vandt verdensmestertitlen, er E-TENSE modelprogrammet benchmark i det ekstremt dynamiske marked for premium elbiler. Konkurrenternes ekspertise har drevet brandet til at vælge konkurrencedygtige tekniske løsninger, til stor fordel for kunderne og en reduktion af CO2 emissionen. Siden 2019 har DS 3 CROSSBACK og DS 7 CROSSBACK kunnet fås i eldrevne versioner. DS 9 sedan bliver den næste i rækken med et motorprogram primært bestående af plug-in hybrid motorer på mellem 225 og 360 hk. I multi-energi premium-klassen ligger DS Automobiles i toppen med et gennemsnitlig udledning på 79,9 g/km CO2 i første halvår af 2020, mens ingen andre premium bilproducenter kommer under barren på 110 g/km grænsen.

 

Det lave emissionstal er resultatet af det intensive research- og udviklingsarbejde, der ligger bag designet af DS 3 CROSSBACK og DS 7 CROSSBACK. Deres effektivitet er baseret på de effektive multi-energi platforme, avancerede teknologier og den reducerede vægt, der placerer dem i toppen af deres respektive segmenter. Som indehaver af en Formel E titel og den aktuelle førerposition i 2019/2020 mesterskabet og på de helt almindelig veje, viser DS Automobiles vejen frem.

Elektrisk avantgarde

DS 3 CROSSBACK og DS 7 CROSSBACK har været tilgængelige i elektriske versioner på det europæiske marked siden slutningen af 2019. I Danmark blev DS 7 CROSSBACK E-TENSE introduceret i foråret og DS 3 CROSSBACK E-TENSE forventes lanceret i løbet af efteråret.


Hybridsystemet i DS 7 CROSSBACK E-TENSE består af en 1.6 L PureTech benzin motor med en ydelse på 200 hk og to elektriske motorer på 110 hk, der tilsammen yder 300 hk og et kombineret drejningsmoment på 520 Nm. Elmotorerne er placeret på henholdsvis for- og bagaksel, hvilket giver mulighed for 4-hjulstræk. Udover 4-hjulstræk er der forskellige køreindstillinger at vælge imellem, afhængigt af det aktuelle behov:

–        Nul-emission: 100 % elektrisk kørsel med en topfart på 135 km/t. Med nul-emissionsindstillingen er det muligt at foretage de fleste køreture mellem hjemmet og arbejdspladsen uden at bruge brændstof

–        Hybridfunktion: Hybridfunktionen kombinerer effektivitet og fleksibiliet ved at styre den elektriske funktion og brændstoffunktion, så der opnås energioptimering

–        Sportsfunktion: I sportsfunktionen omdannes den samlede ydelse fra elmotoren og benzinmotoren til maksimal ydels

 

DS 7 Crossback, personbil